All on board: TransIP verovert Vlaamse treinstations

transip

Het internetbedrijf TransIP is in Nederland al enkele jaren een vaste waarde als het aankomt op hosting, domeinen en VPS. En net zoals wij bij Progress, vond TransIP het hoog tijd om na Nederland ook Vlaanderen te veroveren. Natuurlijk is een introductie op een nieuwe markt alomvattend en dien je niet alleen het product, maar vooral ook de naam herkenbaar te maken. TransIP kwam daarom enkele maanden geleden aankloppen bij de Belgische collega’s van Progress Communications.

Departure

Na enkele meetings en brainstormsessies besloten we om TransIP te introduceren op de Vlaamse markt via een blog over webhosting versus VPS. We positioneerden Omar Benameur, Chief International bij TransIP, als een expert in de sector en slopen op deze manier op kousenvoeten de Vlaamse techmedia binnen. Het blog verscheen oa op ZDNet, BlogIT en Computable.

Next stop: STACK!

Dé grote aankondiging van TransIP besloten we te koppelen aan één van hun meest spraakmakende producten: STACK. STACK is een gratis cloudopslagdienst van maar liefst 1.000 GB, ongezien in België. Via verschillende interviews en een persbericht bereikte STACK een breed spectrum aan Vlaamse media, van horizontale media zoals Knack en De Tijd tot verticale online en offline publicaties.

Upgrade naar eerste klas

De media bepalen de gespreksonderwerpen in het dagelijkse leven en om die gesprekken kracht bij te zetten, was het een logische stap om nu rechtstreeks naar de consument te stappen. Zo krijgt iedereen STACK gepresenteerd via verschillende kanalen en blijft het ook nog eens langer nazinderen. TransIP-gewijs was het dus tijd voor een grootschalige actie. Daarvoor maakten we een tussenstop bij onze collega’s van Eventive. In samenwerking met hen kwamen we tot een eersteklas idee: het kapen van drie grote treinstations in Vlaanderen bij wijze van een activatiecampagne.

Dwars door Vlaanderen

Met Antwerpen-centraal, Gent Sint-Pieters en Brugge, een station per dag, gingen we zowaar dwars door Vlaanderen. Met een horde STACK-hostessen kleurden de drie treinstation STACK-paars. Dankzij een leuke photobooth met green screen konden bezoekers spectaculaire foto’s nemen die ze dan meteen op hun gratis STACK konden opslaan. Ideaal toch! De passage in de treinstations zorgde ervoor dat TransIP op een korte tijd aanzienlijk veel mensen bereikte. Binnen drie dagen wisten we duizenden consumenten aan TransIP te binden.

Terminus?

De eindhalte is nog lang niet in zicht. De naam is gezet, producten worden gelanceerd en content wordt gemaakt en verspreid. We denderen met andere woorden richting de volgende halte: de totale verovering van de Vlaamse markt. Onze volgende stop? TransIP top of mind houden bij de media en de consumenten. En nu op naar het volgende idee!

Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met ons PR-bureau in Antwerpen of Amsterdam.

Céline

Meer nieuws