Een succesvol lifestyle-event? Progress to the rescue!

blog_lifestyle_event_progress

Samen bereik je meer. There’s no “I” in Team en al zeker niet bij Progress Communications. Voor Sonos, een consumentenelektronica-klant bekend om zijn Smart Speaker-systeem, organiseerden we afgelopen zomer een lifestyle-event in Antwerpen. Om het tot een onvergetelijke happening te maken, zochten we de samenwerking met onze partners in de LVT Group op. Het teamwork gemixt met onze competenties zorgde voor een succesverhaal waar bloggers, influencers en media samenkwamen om de Sonos speakers te bewonderen en ze genoten van muziek, heerlijke kersthapjes en drankjes van Graanmarkt13.

De opdracht was klaar en duidelijk: Sonos onder de aandacht brengen bij zowel tier 1 media als bij bloggers en influencers als high end Smart Speaker-systeem. Via de insteek ‘Xmas in Summer’ presenteerden we Sonos als het ultieme kerstgeschenk. De belangrijkste lifestyle media beginnen meteen na de zomer al te brainstormen over hun kerstedities en via dit event waren we dan ook direct top of mind. Graanmarkt 13, een prachtige locatie in hartje Antwerpen vormde de perfecte setting en de Sonos Smart Speakers maakten het plaatje compleet.

The Storyline
De huiselijke sfeer en het comfort van Sonos vormde de rode draad. Onze content creators schreven aan de hand van onze input in een eerste storyline een passend verhaal/ uit, dat perfect aansloot bij de identiteit van Sonos en gericht was op het uiteindelijke doel van deze get-together. Het verhaal werd verteld in een passende uitnodiging waarvoor we samenwerkten met SjansenDesign, het grafisch ontwerpbureau van de LVT Group.

The Event
Eventive hielp ons om het event tot een gebeurtenis te maken en assisteerde met de verdere voorbereiding en input voor ‘Xmas in Summer’ door onder andere de locatie scout en goodiebags voor de rekening te nemen. Wij verzorgden de mediacontacten. Door de fanbase die we voor Sonos in de loop der jaren hebben opgebouwd, liepen de aanmeldingen van verschillende lifestyle-media, bloggers en influencers snel binnen. Een one-on-one lobby maakte de gastenlijst finaal.

We geloven in werken conform je expertise en door samenwerking met anderen versterken we onze competenties. Het resultaat: een geslaagd event en een tevreden klant. De resultaten waren dezelfde avond al te zien op verschillende social-mediakanalen. Bloggers en influencers deelden meer dan dertig leuke foto’s en mooie verhalen op Instagram, Snapchat en het nieuwe Instagram Stories.

De speakers van Sonos en de locatie en catering van Graanmarkt13 waren de eye catchers van het evenement. Ze zorgden voor mooie visuals die via het Progress-medianetwerk een groot publiek bereikten.

A press event? Who you gonna call? Progress Communications!

Céline

 

Meer nieuws