Kerst in oktober?!

kerstman_surfacepro3_klein

Mijn familie en vrienden keken me wat gek aan toen ik afgelopen september vertelde over een gaaf pr-project waar ik mee bezig was: een kerstevent dat in oktober zou plaatsvinden. Oktober zeg je?!

Jazeker, oktober ‘it is’. Want feit is dat de lifestyle magazines in deze periode al lang bezig zijn met het samenstellen van hun kerstnummer. En ook de online redacteuren bereiden de drukke eindejaarsperiode graag tijdig voor. Wij denken uiteraard met ze mee en wilden de redacteuren met onze klant Microsoft ruim op tijd inspireren.

Zo kwam het dat we samen met Eventive Business Events afgelopen donderdag het huis van de Kerstman bouwden aan de Amsterdamse grachten, compleet met sneeuw, kerstbomen, zuurstokken, open haarden en uiteraard de échte kerstman (die van de Coca-Cola-reclame). Terwijl buiten een mooi herfstzonnetje over de grachten scheen, waanden wij ons met een grote groep journalisten al in winterwonderland en genoten we van glühwein, stamppotjes en erwtensoep.

Perfecte cadeaus

In de hoofdrol stonden de ‘perfect gifts’ voor de decembermaand uit de Microsoft-familie, waaronder de kleurrijke Lumia smartphones die er al zijn vanaf 99 euro, de allernieuwste Xbox One voor het hele gezin en de ideale laptop en tablet in één: Surface Pro 3. Allemaal producten bomvol handige Microsoft-diensten die dingen sneller, handiger en beter voor je maken en je ondersteunen in drukke tijden.

Na het uitzwaaien van de journalisten verwelkomden we een groep Microsoft-fans die via Facebook geselecteerd waren voor dit exclusieve event. Ontzettend leuk om al die mensen die we soms dagelijks online voorbij zien komen, nu eens live te ontmoeten. Onder het genot van de welbekende nummers van Wham en Mariah Carey kletsten we met ze bij, speelden we samen Xbox-games die het daglicht nog niet gezien hebben en maakten we selfies met de Kerstman.

Zelf heb ik mijn verlanglijstje inmiddels al gemaakt. Ben jij er al uit? Je hebt gelukkig nog even de tijd. Maar ik wens je alvast hele fijne feestdagen! Ook al is het pas oktober.

Linda

Meer nieuws