Vier tips om in 2017 gemotiveerd te blijven

7e2pe9wjl9m-riccardo-annandale-klein

De eerste werkweek van het jaar overleefd? Goed bezig. Nog maar 51 weken te gaan tot het volgende jaar. Hoe maak je het beste van die tijd en blijf je productief in je werk? Volg deze vier tips en je bent de rest van het jaar gemotiveerd.

1.       Houd je kennisniveau op peil

Zorg dat je kennisstream in het nieuwe jaar up-to-date blijft. Schrijf je bijvoorbeeld in voor leuke nieuwsbrieven die je interessant vindt voor jouw vakgebied en volg influencers die je aanspreken. Voor mij zijn dat meestal nieuwsbrieven op het gebied van communicatie en marketing of technologie. Mijn persoonlijke favoriet is de nieuwsbrief van Wired. Deze bevat diepgaande artikelen over de grote technologiesector die ons dag en nacht bezighoudt, wat erg handig is zodat we weten wat er in de industrie speelt en hoe we er met onze klanten op anticiperen. Ook het lezen van cases en andere succesverhalen houd je scherp en gemotiveerd (en soms een beetje jaloers op je concurrenten). Een andere aanrader is de Future Affairs-nieuwsbrief van NRC-journalist Wouter van Noort. En schrijf je tevens uit voor de nieuwsbrieven die je niet meer aanspreken. Dan heb je gelijk een schone inbox om het jaar mee af te trappen.

2.       Ga letterlijk out of office

Gebruik minstens één dag per kwartaal om buiten je vertrouwde kantoor kennis op te doen. Loop bijvoorbeeld een dagje mee met een bedrijf dat iets anders doet dan jouw bedrijf, maar wel raakvlakken heeft met jouw vakgebied. Zo lopen wij bij Progress weleens een dagje mee bij een andere organisatie en ervaren we in een korte tijd hoe ze daar werken. In 2016 deed ik mee als vrijwilliger bij TEDxAmsterdam, waar ik meemaakte hoe zo’n groot evenement met internationale sprekers tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Bij Progress Communications worden zulke dagen aangemoedigd en gefaciliteerd, omdat dit belangrijk wordt gevonden voor de persoonlijke ontwikkeling van de consultants. Ben je eenmaal helemaal ondergedompeld in een andere organisatie en kom je weer terug op kantoor, dan komen de beste ideeën naar boven drijven.

Vergeet daarbij natuurlijk niet alle conferenties en beurzen die eraan komen. CES 2017 is inmiddels al achter de rug, maar wellicht kun je MWC 2017 in februari meepakken. Of volg kleinere sessies dichter bij huis, zoals Online Tuesday. Geloof me: na zo’n sessie zit je weer vol ideeën, denk je (meestal) te weten hoe je je concurrenten slimmer af bent en sta je te springen om aan de slag te gaan.

3.       Volg een training

Geef een boost aan je vaardigheden door een training te volgen. Zo worden er bij Progress om het jaar consultants gecertificeerd in adviesvaardigheden, of krijgen ze een cursus presenteren met een stemacteur. Het zijn leuke trainingen om met je team te volgen, en ook al word je er niet in één dag een betere consultant of presentator van, je wordt je bewust van je verbeterpunten en dat brengt je op een leertraject waar je de komende jaren de vruchten van plukt.

Ook hernieuwen de consultants bijna ieder jaar hun Google Analytics- of AdWords-certificaten en leren ze weer bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachinemarketing en digital PR. Zulke opfriscursussen houden je scherp voor de rest van het jaar en je krijgt gelijk zin om met de nieuwe mogelijkheden aan de slag te gaan.

4.       Geef elkaar een schouderklopje (maar overdrijf het niet)

Af en toe een schouderklopje geven werkt, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht. Oké, we hoeven niet allemaal bij elkaar te slijmen, maar een blijk van waardering van iemands werk kan leiden tot meer motivatie. Geef je collega’s dus regelmatig een complimentje. Want we worden er niet alleen blij van, we gaan er allemaal harder van werken.

Benieuwd geworden naar onze bedrijfscultuur? In 2017 kun jij deel uitmaken van een fantastisch PR-bureau en werken voor technology-driven bedrijven. Dat doe je door onze collega te worden:

PR Consultant

Werkstudent

Nog vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met ons PR-bureau in Amsterdam of Antwerpen.

Kinyi

Meer nieuws