Oranjekoorts: de 8 opvallendste WK-inhakers

oranjekoorts3

De oranjekoorts lijkt relatief koeltjes te zijn dit jaar. Wellicht zit Koningsdag nog te vers in ons geheugen en zijn de oranjegadgets net weggestopt op zolder? Alle merken strijden in ieder geval wel weer om de beste WK-goodies en -inhakers. Wie is de winnaar?

1. Heineken is dit keer minder origineel met de samba-selfie. Ik moet zeggen dat ik toch iets meer had verwacht van de bierbrouwer. Het gratis sambashirt bij een krat Heineken scoort echter wel goed – toch wat puntjes naar Heineken dus.

2. Kom jij tijdens het Wilhelmus ook niet veel verder dan de eerste zin? Grolsch vond de oplossing en bedrukte zijn Oranjeblik met het eerste couplet. Leuk gevonden!

3. Het juichpak van Roy Donders bij Jumbo overtreft dit jaar het welbekende Bavaria-jurkje. Donders’ oranje huispak is niet alleen een eyecatcher, maar raakte ook in opspraak vanwege de ‘duivelse’ achternaam.

4. Overigens blijkt Bavaria zonder de ontwerptalenten van Olcay Gulsen niet ver te komen, want het biermerk kwam dit jaar met een wel erg basic jurkje. En Olcay? Die ontwierp gewoon haar eigen Supertrash WK-jurkje.

5. HEMA reageert gevat op Donders’ succes door ook een eigen onesie te introduceren – ‘als de donder naar de HEMA’.

6. Textielsuper Zeeman scoort punten met de Hollandse-vlagjurk. Simpel maar leuk.

7. Albert Heijn trok de welbekende hamsters weer uit de kast, nu dan in een oranje jasje. Wellicht vanuit de gedachte: never change a winning game? Het is echter niet erg verrassend.

8. De Telegraaf positioneert zich als de krant van Holland, door een online community op te richten waar al het WK-nieuws te vinden is.

Tijd voor de uitslag: het juichpak van Roy Donders staat wat mij betreft met stip op 1. Het pak heeft alles wat een WK-goodie nodig heeft: het is een musthave en er wordt veel over geschreven in de media. En mocht het nu toch mis gaan dit WK, kun je altijd nog het jankpak aanschaffen.

Beau

Meer nieuws